Temiz ve buz gibi soğuk sularıyla binlerce dere yatağına ev sahipliği yapan, ayrı bir lezzeti olan doğal alabalıklarıyla ünlü Gümüşhane?de yoğunluk başladı. Alabalık tesisleri yaz mevsiminde ziyaretçilerle dolup taşıyor.
Merkez, Torul, Kürtün ve Şiran ilçelerinde kurulu bulunan alabalık tesisleri çağın gereklerine ayak uydurunca, yemek ve doğada huzur dolu bir gün geçirmek isteyen insanlar tarafından dolup taşıyor. Öyle ki alabalık yemek için kilometrelerce yol gelen vatandaşlar var.Suyunun lezzetli, doğal ve çok soğuk olması nedeniyle Gümüşhane derelerinde yetişen alabalıkların adeta doğal ortamda yetişmiş kadar lezzetli ve sağlıklı alabalıklar olduğu kaydedilirken, bu tesislerin hem kültürel hem de ekoturizm turlarını çekebilecek güzelliklerden nevşehir escort olduğu ifade edildi.

18 d966322a c267 4073 89ba becda2c3fca0 - Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık


Uzmanlar, Türkiye?nin muhtelif yerlerinde yenilen alabalıkla Gümüşhane?de yenilecek alabalık arasındaki farkı ?Gümüşhane?de asla çamur tadını damaklarınızda hissedemezsiniz? diyor. Gümüşhane?deki Taşkın Alabalık tesislerinde doğal kaynak suyunda üretilen alabalıklar, adeta doğal ortamda yetişmiş kadar lezzetli ve sağlıklı olarak nitelendiriliyor.?Tatilcilerimizin gelmesiyle beraber tesislerimiz dolup taşıyor?

18 ae368e30 ba4c 4e10 89dc 6b93305b2686 - Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık
Dedesinin 29 yıl önce kurduğu alabalık çiftliğini işleten su ürünleri mühendisi Hüseyin Taşkın, ?Alabalık yavaş yavaş kültürümüze yerleşen bir ürün oldu. Yaz aylarının başlamasıyla ve piknik alanlarının acıgöl escort açılmasıyla birlikte işlerimiz artmaya başladı. Tatilcilerimizin gelmesiyle beraber tesislerimiz dolup taşıyor? dedi.



18 625cc373 437b 45dd 829d fa3819195ce8 - Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık


?Alabalık en iyi kısık ateşte bol tereyağında yavaşça pişirilir?

18 a7ceb168 bc83 4179 98e5 ef984771f37d - Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık
Taşkın, ?Suyumuz kaynak suyu. Saniyede 90 litre olarak tapulu arazimizden çıkıyor. Suyun balığın büyümesinde etkisi çok büyük. Onun için balığın lezzeti de oradan geliyor. Tereyağı ve su çok önemli. Alabalık en iyi kısık ateşte bol tereyağında yavaşça pişirilir.Müşterilerimiz balıkla birlikte tereyağının tadını alınca bu alabalık değil bile diyorlar. Burada temiz ve buz gibi suda yetiştirdiğimiz için lezzeti farklı avanos escort oluyor? diye konuştu.

Kafasındaki Gümüşhane ile gelip gördükleri Gümüşhane?nin farklı olduğunu kaydeden Öz, ?Gümüşhane?nin gezilmesi, görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Tünelleri, yeşillikleri, yaylaları bol olan Gümüşhane?nin insanları da çok sıcakkanlı. Gelmek isteyen herkesi buraya davet ediyorum? ifadelerini kullandı.?Turizme de katkı sağlayan bu doğal alabalıklar Gümüşhane?nin marka yemeği olabilir?

18 771a27f8 46a9 4436 9d10 4bb2d20bce87 - Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık
Gümüşhane?den ailesiyle birlikte bölgeye gelen Doktor Fatih Yavuz da ?Gümüşhane?ye yarım saat mesafede doğayla iç içe harika bir ortam. Gerek mekan gerek alabalık 5 duyumuza da hitap ediyor. Suyun sesi çok güzel, alabalığın tadı harika ve tereyağının kokusu geliyor. Hem damağa hem kulağa, hem göze olmak üzere her şeye hitap eden, sessiz ve huzur verici bir ortam. Turizme de katkı sağlıyor bu mekanlar. Bu doğal alabalıklar Gümüşhane?nin marka yemeği olabilir. Herkese tavsiye ederiz? dedi.